1 db 1,75 kg-os pecsenyekacsa
bõ olaj sütéshez
mártás
1,5 l alaplé
0,5 l fehér bor
7 evõkanál szójaszósz
4 evõkanál szójababpüré
4 evõkanál hojszin-szósz
4 evõkanál vöröshagyma, szeletelve
6 szelet gyömbérgyökér
1,5 evõkanál cukor
6 gerezd fokhagyma, zúzott
2 tyúkhús leveskocka
1 teáskanál 5-fûszer keverék
1 kg sertéscsont
50 dkg kockákra vágott marhahús
köret
10-12 mandarin-palacsinta
5 evõkanál hojszin-szósz
2 uborka, hámozva, hosszában szeletelve 4-5 zöldhagyma
Tegyük a megtisztított kacsát egy fazék forró vízbe, és fõzzük elõ 10 percig. Csurgassuk le.
Keverjük össze a mártás hozzávalóit, forraljuk fel egy vokban, fedjük be és kis lángon fõzzük fél órát, majd dobjuk ki belõle a csontot. Tegyük bele a kacsát, forraljuk fel, majd fedjük be, és kis lángon fõzzük másfél órát, miközben meg-megforgatjuk.
Vegyük ki a mártásból, s míg hûl, hagyjuk lecsurogni. Mikor megszáradt, süssük bõ olajban 8-10 percig, miközben a kiálló részeit állandóan öntözgetjük a sütõolajjal. Csurgassuk le, majd forrón tálaljuk. A húsnak olyan puhának kell lennie, hogy evõpálcával le lehessen fejteni a csontról.
Adjunk mellé nyers uborkát, egy tálkában hojszin-szószt és külön a mandarin-palacsintát.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése