Csípõs borsos steak
Untitled Document
Hozzávalók:(6 személyre)
# 1,25 kg bélszín,
# 1 kávéskanál õrölt gyömbér,
# 4 evõkanál szójamártás,
# 4 evõkanál sherri,
# 2 evõkanál cukor,
# fél kávéskanál só,
# 1 evõkanál hol sin-mártás,
# 1 evõkanál frissen darált bors,
# 1 késhegynyi chilipaprika,
# 5 evõkanál olaj.
Elkészítés: Vágjuk rostirányban 5 X 3 X 3 cm-es szeletkékre a húst. Keverjük össze a szójamártást, a sherrit, a cukrot, a sót, a hoi sin- mártást, a gyömbért, a borsot és a paprikát. Pácoljuk ebben a lében 1 óra hosszat a húst. Ekkor adjunk a páchoz 1,5 evõkanál olajat és pácoljuk még fél órán át. Jókora serpenyõben hevítsük fel a megmaradt olajat, tegyük bele a húst és a páclét. Közepes hõfokon, állandó kevergetéssel fõzzük 9-10 percig. Emeljük ki a húst és vágódeszkán szeleteljük egészen keskeny (0,5 cm-es) csíkokra. Tálalóedényen úgy rendezzük el a hússzeletkéket, mint a halat szokás, és a megmaradt mártással öntözzük meg. Forrón tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése