2007. december 20., csütörtök

Aludttejes burgonyapogácsa

Pogácsa receptek
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 dkg zsír, 2 dkg élesztő, 2 dl aludttej vagy kefir, 25 dkg főtt áttört burgonya, só, fehér bors

Elkészítése: A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a kevés langyos vízben felfuttatott élesztőt, az aludttejet, sózzuk, borsozzuk, majd jól összedolgozzuk. Vékonyra nyújtjuk, olvasztott zsírral megkenjük. Rászórjuk a burgonya 1/3-át. Három részre összehajtva pihentetjük. A műveletet 25 percenként még kétszer megismételjük. Az utolsó pihentetés után ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét bevagdossuk, és kiszaggatjuk. Tizenöt percnyi pihentetés után felvert tojással megkenjük, és pirosra sütjük.


Powered by ScribeFire.

0 megjegyzés: