2007. december 23., vasárnap



Nagydobos Hivatalos Honlapja
Nagydobosi Sütõtökpüré Leves

Hozzávalók: 50 dkg Nagydobosi Sütõtök, 1 fej vöröshagyma, 1 sárgarépa, 1 tyúkhúsleveskocka, 1 dl tejföl, só, bors, késhegynyi reszelt szerecsendió, 1 csokor metélõ hagyma.

A Nagydobosi Sütõtök-öt, a hagymát, a sárgarépát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, egy fazékba rakjuk a leveskockát, meg a fûszereket hozzáadjuk, és 4 dl vízzel felöntjük. Lefedve lassú tûzön addig fõzzük, amíg meg nem puhult, majd turmixgépben vagy szitán áttörve pépesítjük. Melegen vagy hidegen, megtejfölözve, apróra vágott metélõhagymával megszórva tálaljuk.


Powered by ScribeFire.

0 megjegyzés: