2007. december 23., vasárnap



Nagydobos Hivatalos Honlapja
Nagydobosi Sütõtök Krémleves I.

Hozzávalók: 1 kg Nagydobosi Sütõtök, 40 dkg burgonya, 1evõkanál liszt, 1 dl tejszín, 2 tojássárgája, 3 dkg vaj, 2 tojás, só, csipet cukor, citromlé, 1 csokor metélõhagyma.

A meghámozott, kimagvalt, megreszelt Nagydobosi Sütõtök-öt enyhén sós vízben félpuhára fõzzük, majd a megtisztított, felszeletelt burgonyát hozzáadjuk és együtt puhára pároljuk. Az egészet áttörjük, vagy turmixoljuk és vízzel egy liternyire felengedjük. Felforralva, világos vajas rántással besûrítjük, sóval, cukorral, citromlével ízesítjük és néhány percig forraljuk. Tálaláskor tejszínnel elkevert tojás sárgával dúsítjuk, a vajdarabkákkal meghintjük, és karikákra vágott fõtt tojással meg összevágott metélõhagymával megszórva tálaljuk.


Powered by ScribeFire.

0 megjegyzés: