Nagydobos Hivatalos Honlapja
Sertésborda Nagydobosi Sütõtökkel
Hozzávalók: 4 csontos sertésborda, só, bors, 400 g Nagydobosi Sütõtök, 1 vastagabb póré, 1 piros húsú nagy paprika, 4 evõkanál olaj, 1 mokkáskanál õrölt gyömbér, 2 gerezd foghagyma, 1 csokor snidling, 1 evõkanál szójaszósz, 1 késhegynyi chili (csípõs paprika)
A húst leöblítjük, kissé kiverjük, besózzuk. A zöldségféléket megtisztítjuk, megmossuk. A tököt vékonyan felszeleteljük, és vékony csíkokra vágjuk. A pórét és a paprikát 2 cm-es csíkokra aprítjuk. A hússzeleteket megszórjuk õrölt borssal, gyömbérrel, és 2 evõkanál felforrósított olajban, mindkét oldalukon 5 - 5 percig sütjük. Átteszzük a húst egy másik edénybe, lefedjük, melegen tartjuk. A pecsenyeléhez adjuk a maradék olajat, rádobjuk a zöldségeket és erõs tûzön 3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk az áttört foghagymát, a vágott snidlinget, a szójaszószt és a chilit, mérsékelt tûzön további 5 percig pirítjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Powered by ScribeFire.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése